Μέλη αυτού του Ιστότοπου ..:

Επισκέπτες - Visitors

Ώρα Ελλάδος - Time in Greece

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αντιοσμωτική προστασία του σκάφους…γιατί η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία της όσμωσης

Το θέμα της όσμωσης έχει απασχολήσει όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες σκαφών από ενισχυμένο πλαστικό FRP. Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς δημιουργείται και παρουσιάζεται, πως αντιμετωπίζεται στα διάφορα στάδια κ.α.
Τι είναι η ώσμωση;
Η όσμωση (ή ώσμωση) είναι μια διαδικασία φθοράς στην πλαστική επιφάνεια του σκάφους. Προκαλείται από χημική αντίδραση του νερού σε σημεία του gelcoat που δεν έχει σταθεροποιηθεί τελείως. Το νερό εισχωρεί στη γάστρα από τη ζελατινώδη επίστρωση και μόλις μπει μέσα, αντιδρά με τα χημικά συστατικά δημιουργώντας όξινες ουσίες. Αυτές οι ουσίες ασκούν πίεση πίσω από τη ζελατινώδη επίστρωση, δημιουργώντας φουσκάλες και στη συνέχεια ρωγμές. Όταν η ζελατινώδης επίστρωση σκάσει με αυτόν τον τρόπο, το στρώμα που υπάρχει από κάτω απορροφάει το νερό σαν σφουγγάρι. Η ώσμωση βέβαια δεν προκαλείται μόνο από το νερό που βρίσκεται εξωτερικά της γάστρας. Ακόμα και το νερό στις σεντίνες μέσα στο σκάφος μπορεί επίσης να προξενήσει πρόβλημα. Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσετε να διατηρήσετε στεγνές τις σεντίνες και γενικότερα το εσωτερικό μέρος της γάστρας.

www.ortsa.gr

Barracuda 900 Satellite


Ένα χειροποίητο σκάφος παντός καιρού από το ελληνικό ναυπηγείο της Barracuda.
Κατασκευασμένο με υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας διαθέτει χαμηλό profile και μία γάστρα με βαθύ V (deadrise 26°) για γρήγορες πλεύσεις σε




οποιεσδήποτε συνθήκες και αυτοστραγγιζόμενο deck (εν κίνηση και εν στάση) που σύμφωνα με τον κατασκευαστή αδειάζει χωρίς μηχανικά μέσα σε λιγότερο από 150 δευτερόλεπτα.

Οι τιμή της βενζίνης στην περιοχή σας.


Οι τιμή της βενζίνης στην περιοχή σας.


http://www.fuelprices.gr/GetGeography

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου